Concerto Planos / live-maalauksia

Concerto Planos on Circo Aereon ja defunensemblen uutta musiikkia ja sirkusta yhdistävä näyttämöteos. Ensemble muodostuu kuvataiteilijasta, akrobaateista ja muusikoista, jotka luovat teosta yhdessä, osin toisiaan mukaillen, mutta usein kontrastissa toisiinsa.

Kolmen eri säveltäjän taustat kuuluvat selkeästi erilaisina musiikillisina tilanteina. Teoksen äänimaailmat vaihtelevat unenomaisesta ambientista, funkin ja karun biitin kautta hälyisen abstrakteihin sointikollaaseihin. Koherenssiin kokonaisuuteen ei edes pyritä vaan äänimaailma on eräänlainen surrealistinen tarina.

Ääni ja akrobatia kulkevat omia matkojaan rinnakkain. Kuvataiteilija luo teoksia paikan päällä, kommentoiden vuoroin ääntä, vuoroin liikettä. Maalaustekniikat hyödyntävät perinteisen maalaamisen ohella maalauspohjan läpikuultavuutta, valoa, liikettä ja heijastuksia. Akrobaattien liikekieli pohjautuu hetkellisyyteen ja yllätyksellisiin muutoksiin sekä kohtaamisiin äänen ja kuvan kanssa.

Teoksessa hämmennetään myös totuttua esityksellistä kaavaa. Esiintyjille ei ole yhtä esiintymislavaa vaan viisi pienempää saareketta eri puolilla isoa hallia. Yleisö voi vapaasti valita katsooko teosta läheltä, kaukaa tai saareketta ympäri kävellen.

Yhteistyössä Circo Aereon, defunensemblen ja Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen kanssa.

Ohjaus Sanna Silvennoinen
Akrobaatit Sade Kamppila, Mika Kaski
Kuvataiteilija Eveliina Hämäläinen
Muusikot Hanna Kinnunen – huilu, Mikko Raasakka, Tapani Rinne – klarinetti, Emil Holmström – piano, Anders Pohjola,Timo Kurkikangas, Tuomas Norvio – elektroniikka
Valosuunnittelu Juho Rahijärvi
Pukusuunnittelu Nina Paakkunainen
Lavastus Hämäläinen & Rahijärvi
Tuotanto Circo Aereo & defunensemble

Esitys Tampere Biennaalessa Tullikamarin Pakkahuoneella 14.4.2016